Olomoucká katedra germanistiky se stala rakouským výzkumným centrem

12. únor 2013

Centrum pro výzkum moravské německé literatury na olomoucké katedře germanistiky získalo prestižní označení - rakouské vědecké a výzkumné centrum. Po centrech v Minnesotě, New Orleans, kanadské Albertě, Jeruzalémě, Leidenu a Budapešti je Olomouc sedmým sídlem tohoto centra na světě.

Olomoučtí germanisté tak budou své studenty a doktorandy ještě více motivovat ke zpracovávání rakouských témat a popularizovat rakouskou vědu a kulturu.

Jak uvedla Ingeborg Fialová z katedry germanistiky, jedná se o další z prestižních ocenění pro tým olomouckých germanistů. První byla nadační profesura.

„Získali jsme ji pět let po založení arbeitsstelle, tedy toho výzkumného centra, čili také vlastně za odměnu. Druhá věc je 4-5 let stará. Získali jsme podporu na zavedení nového studijního oboru – němčina jako jazyk humanitních věd. Zároveň jsme získali velmi prestižní cenu za péči o německý jazyk. Třetí je toto výzkumné rakouské centrum. Získat takový projekt je vždy oceněním úspěchu,“ řekla Ingeborg Fialová.

autor: bam
Spustit audio