Olomoucká pedagogická fakulta otevře v září obor o ekologii

8. červenec 2011

Olomoucká pedagogická fakulta otevře od září nový bakalářský obor s názvem aplikovaná ekologie. Studenti se budou v oboru seznamovat s biologickými a ekologickými tématy, péčí o životní prostředí a ochranou přírody. Seznámí se i se základními právními normami.

Absolventi budou připraveni vykonávat odborné funkce na referátech či odborných orgánech samosprávy, zejména na odborech životního prostředí. Uplatnění najdou také ve státní správě na orgánech a institucích ministerstev jako například na inspekci životního prostředí, vodohospodářské správě nebo v orgánech ochrany přírody a krajiny.

Studenti budou však moci najít s tímto vzděláním práci také v poradenských profesích při posuzování vlivů na životní prostředí, v projektových a konzultačních ekologických firmách nebo mohou vykonávat funkce podnikových ekologů.

Pedagogická fakulta se bude věnovat aplikované ekologii kvůli zájmu studentů. Na základě analýzy fakulta zjišťovala, o co je zájem a na co se studenti hlásí. Aplikovanou ekologii budou moci studovat zájemci v denním i dálkovém studiu. Fakulta do něj přijme na 20 studentů.

Nový obor je šancí i pro studenty, kteří se dosud nedostali na vysokou školu. Přijímací zkoušky na aplikovanou ekologii se budou konat v polovině srpna. Přesný termín ještě není znám, ale fakulta jej vyhlásí v nejbližší době.

Blanka Mazalová

autor: kor
Spustit audio