Olomoucká Přírodovědecká fakulta vyhlásila druhé kolo přijímacího řízení

6. květen 2011

Kapacita některých oborů Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého totiž nebyla naplněna, a tak mají studenti šanci podat elektronickou přihlášku až do 15. srpna.

Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci vypisuje druhé kolo přijímacího řízení pro některé obory, zejména s matematikou, fyzikou a chemií. V prvním kole se buď přihlásilo málo uchazečů, nebo je jich dostatek, ale škola chce ještě nalákat kvalitnější zájemce.

Přírodovědecká fakulta se snaží vybrat ty nejlepší studenty, také proto pořádá druhé kolo přijímacího řízení. Navíc vedení fakulty předpokládá, že někteří studenti se mohou pro studium rozhodnout až po maturitě, která má letos novou podobu. Někteří mohli mít obavu, že se jim zkouška dospělosti nepodaří, ale po jejím úspěšném zvládnutí se mohou přihlásit ve druhém kole.

Druhé kolo přijímacího řízení se týká zejména oborů v kombinaci s matematikou, chemií a fyzikou. Volná místa jsou ale také na oborech jako enviromentální geologie, aplikovaná statistika, geoinformatika a geografie či biologie - geologie a ochrana životního prostředí.

Přijímání přihlášek pro první kolo bylo ukončeno 28. února. Jejich počet byl letos obdobný jako v loňském roce. Tehdy se do bakalářského studia v prvním kole přihlásilo 2986 zájemců, letos jich bylo 2903. Do prvního ročníku se pak zapsalo u bakalářských oborů 1349 studentů.

Na olomouckou Univerzitu Palackého se letos hlásí rekordní počet uchazečů o studium. Studijní oddělení osmi fakult dosud přijala 34.874 přihlášek, což je zhruba o 1500 více než před rokem. Počet ještě není konečný.

autor: kor
Spustit audio