Olomoucká tygřice a buldok z Olomouce, tak říkají čerstvé mistryni republiky v boxu Dominice Čiklové

Dominika Čiklová je historicky první Olomoučankou, která se stala mistryní České republiky v ženském boxu. „Do ringu vlítnu a urvu to!“ říká sebevědomě.

Ten velký den připadl na 6. říjen 2018. V Děčíně se zrodilo obrovské překvapení v kategorii žen do 60 kilogramů. Dominika Čiklová z Olomouce zaskočila favorizované soupeřky, ve finálovém souboji s Lenkou Volejníkovou rozpoutala v ringu doslova peklo a nakonec také vyhrála 4:1 na body.

Pokud si teď mistryni republiky v boxu představujete jako nějakou mužatku a rváče, jste na omylu. Dominika každého překvapí svou ženskou krásou a křehkostí. Do studia Českého rozhlasu Olomouc ji doprovázel přítel, kterého se co chvíli držela za ruku a byla ráda za jeho podporu.

Dominiku sport provází od mala. Tanec, mažoretky, ale box to vyhrál na plné čáře. Dominika v něm uplatňuje svoji výbušnost, sílu, ladnost pohybu, ale také inteligenci, protože sama říká, že box jsou takové „rychlé šachy“. Box je vlastně královský sport, který má bohatou historii. A mnohé o historii boxu také Dominika zná, studentka archeologie na Filozofické fakultě Univerzity Palackého se v ní opravdu nezapře!

Kam bude Dominika Čiklová mířit dál? Vyhraje to v dalších letech jejího života box, nebo profese archeoložky, která se zabývá paleolitem? Poslechněte si rozhovor.

autor: zos
Spustit audio