Olomoucké kulturní prázdniny uvedou britské rockové trio The Brew

11. srpen 2015

V následujících dnech budou vrcholit nejen vedra, ale i Olomoucké kulturní prázdniny. Až z Velké Británie dorazí ve čtvrtek 13. srpna do Korunní pevnůstky skupina The Brew.

Vystoupí také Black Sabbath Dio Tribute z Konice, jedna ze světově nejúspěšnějších revival kapel legendárních Sabathů. Dvojici skupin doplní olomoucká Katoda, která se při své tvorbě nechala inspirovat rockem 70. a 80. let minulého století.

„The Brew jsou miláčkem fanoušků na rockových festivalech i v klubech v západní Evropě, myslím, že Olomouc se má na co těšit,“ uvedl pořadatel akce Dušan Neumann.

Skupina působí na britské rockové scéně už od roku 2006 a tvoří ji trojice vynikajících instrumentalistů. Zpívá a na kytaru hraje Jason Barwick, baskytaru obstarává Tim Smith a jeho syn Kurtis Smith sedí za bicími. V jejich hudbě může posluchač objevit vlivy Jimiho Hendrixe, TheWho nebo Led Zeppelin doprovázené notnou dávkou psychedelie konce 60. let. Ve svém žánru bývají často označováni za to nejlepší, co se za posledních dvacet let v Anglii objevilo.

Ještě před The Brew, se na scéně objeví koničtí Black Sabbath Dio Tribute. Jejich sláva už dávno překročila nejen hranice Olomouckého kraje, ale i České republiky a Evropy. Kapela se řadí mezi nejlepší světové tribute kapely Black Sabbath. Velký podíl na tom má i hlas Radka Zapletálka. Ten posluchače věrně přenese do doby alba Heaven and Hell, na které zpívá vynikající Ronnie James Dio.

Lenka Dusilová, koncert ČRo Znovu 89

Diváky jistě dokáže rozproudit také olomoucký band Katoda, který také čerpá zejména ze 70. let minulého století. Největší inspirací je jim skupina Bachman Turner Overdrive, jejíž skladby tvoří páteř repertoáru.

Vstupenky na rockový minifest, který začíná v Korunní pevnůstce v 18.00, můžete zakoupit v informačním centru radnice nebo v klubu Bounty Rock Cafe na třídě Kosmonautů.

V rámci Olomouckých kulturních prázdnin se po vystoupení The Brew můžeme těšit ještě na dva poslední koncerty. Nejprve se ve čtvrtek 20. srpna na nádvoří olomoucké radnice představí oceňovaná zpěvačka a muzikantka Lenka Dusilová, o týden později na stejném místě festival uzavře zpěvák Luboš Pospíšil s kapelou 5P.

Spustit audio