Olomoucké letní kino několik let chátrá, přesto chce promítat

11. červen 2014

Letní kino v Olomouci už několik sezón chátrá. Město chce totiž unikátní prostor zapojit do expozice s názvem Olomoucký hrad, který by měl sloužit jako víceúčelový areál. Olomoucká radnice na projekt může získat evropské dotace, kvůli nedostatku peněz v městské pokladně ale zatím stále váhá.

Projekt by měl stát zhruba 90 milionů. Podle primátora Martina Majora (ODS) poslední šancí, aby se alespoň rozjelo výběrové řízení, je zasedání zastupitelstva příští pondělí.

„Pouze bychom rádi spustili výběrové řízení, které je podmínkou toho, aby se tento projekt vůbec stihl v termínu, který stanovila Evropská komise. A stihl se takovým způsobem, aby vůbec mohl být dotován z těchto evropských zdrojů,“ vysvětluje.

Provozovatel olomouckého letního kina chce od příštího měsíce opět promítat filmy. I když město do areálu neinvestuje, Jiří Jech chce rozjet zkušební promítání.

„Investice se sice do toho nějak výrazně vkládat nebudou, ale snažíme se spolupracovat s městem a technickými službami a zkulturnit celý prostor. Sice se tam nepromítá, ale řeší se otázka externích promítaček, které by se dovezly, a zkusilo by se to v průběhu příštího měsíce,“ popisuje.

autor: bam
Spustit audio