Olomoucký kraj podpoří dobudování cyklostezky Bečva

12. květen 2011

Olomoucký kraj podpoří dokončení cyklostezky Bečva, která je jednou z nejdelších v tuzemsku. Částku dva miliony korun získá v příštím roce mikroregion Hranicko, který hodlá čerpat i podporu z Regionálního operačního programu Střední Morava.

„Peníze jsou určeny na úsek mezi obcemi Špičky, Milotice nad Bečvou a Hustopeče nad Bečvou. Celková suma plánovaná na dobudování cyklostezky činí 9,6 milionu korun", řekl náměstek hejtmana Pavel Horák. O příspěvku budou ještě rozhodovat krajští zastupitelé. Kraj už v minulosti stejný projekt podpořil částkou 1,4 milionu korun.

Cyklostezka Bečva vede z Velkých Karlovic přes Vsetín a z Horní Bečvy přes Rožnov pod Radhoštěm do Valašského Meziříčí, kde dále pokračuje přes Hranice a Přerov až do Tovačova. Prochází třemi moravskými kraji, její délka je 141 kilometrů.

Cyklostezka by měla být dostavěna v příštím roce, propojí 28 měst a obcí. Pokud by byla v budoucnu navázána na Moravskou stezku, stane se součástí první cyklodálnice v České republice o délce 230 kilometrů.

Spustit audio