Olomoucký kraj podpoří nominaci Petra Nečase na předsedu ODS

1. listopad 2012

Olomoucký kraj podpořil Petra Nečase. Členové regionálního sněmu ODS ho včera nominovali na předsedu strany. Nečas bude post šéfa obhajovat na víkendovém kongresu v Brně. Do vrchnolné politiky se vrací také Ivan Langer.

Petr Nečas tak zatím získal podporu v šesti z devíti krajů, kde se už regionální sněmy ODS konaly. Občanští demokraté se v Olomouci shodli na zásadní změně fungování strany. "Musíme se umět vyprofilovat a vyhranit vůči reformám, zejména daňovým, které se dnes nejeví tak účinně, jako například před rokem. Musí dojít ke změně politiky tak, aby ODS opět oslovovala své voliče," uvedl předseda regionální ODS Robert Knobloch.

Do nejvyšších pater ODS opět míří Ivan Langer. Bývalý ministr vnitra získal nominaci do výkonné rady občanských demokratů. Potvrdí ji ještě víkendový kongres v Brně. Ivan Langer uvedl, že to ale nepovažuje za návrat do veřejných funkcí. "Myslím, že mne lidé mohou nebo nemusí mít rádi, ale jednu věc mi nikdy nikdo neupíral, a to je pracovitost hraničící až s workoholismem," řekl Langer, který při hlasování o nominaci do výkonné rady porazil primátora Olomouce Martina Novotného.

Víkendový kongres ODS v Brně bude kromě šéfa strany volit také místopředsedy. Občanští demokraté v Olomouckém kraji by na těchto postech přivítali ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu, ministra spravedlnosti Pavla Blažka, šéfa resortu životního prostředí Tomáše Chalupu a bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

Blanka Mazalová

Spustit audio