Olomoucký soud začal řešit vraždu manželů

20. červen 2011

Olomoucký krajský soud dnes začal odkrývat okolnosti záhadné vraždy manželů z Přerova. Po ženě s mužem zůstaly v jejich rodinném domě v listopadu 2009 jen krvavé stopy. Jejich těla se dosud nenašla. Z dvojnásobné vraždy se zodpovídá bývalá manželka zavražděného muže a jejich společný syn. Šestatřicetiletý Pavel Nárožný a jeho šestašedesátiletá matka Hana Nárožná dnes před soudem popřeli, že by měli s činem cokoliv společného. Případem by se měl soud zabývat do pátku.

Podle státní zástupkyně Alice Zatloukalové vnikli společně do domu a razantně muže s jeho manželkou napadli. "Způsobili jim masivní krvácení, kterým na místě podlehli," uvedla žalobkyně. Jejich těla poté naložili do osobního auta a odvezli na dosud neznámé místo. I přes snahu zamést po sobě stopy, zůstalo v domě velké množství krve. Ty poté objevili kriminalisté.

Pavel Nárožný před soudem odmítl vypovídat. "Není k čemu vypovídat. Ta věc je až absurdní, nemám k čemu vypovídat," uvedl muž. Vystupoval přitom sebejistě, uctivě se přitom soudci i justiční stráži stále omlouval a se zájmem poté začal sledovat dlouhou výpověď své matky. Žena účast na vraždě také popřela. "Nemám představu, co se tam mohlo stát. Stopy jsou jediným důkazem proti nám. V tom domě jsem přitom byla naposledy před rokem. Navíc tu noc syn nemohl odejít, v tu dobu byl určitě doma," uvedla žena. Vyvrátila i to, že by stopy, které našli kriminalisté v autě, patřily jim. "Pachové stopy jsou otázkou života a smrti, mé i synovy," řekla žena soudci a poté v rozsáhlé řeči začala citovat studie vědců. Soudce Vladimír Hendrych ji k tomu dal dostatečný prostor - podotkl, že má na její výpověď dva dny.

Spustit audio