Olomoučtí fotbalisté se na domácím hřišti střetnou s evropskými hvězdami ze Sevilly

23. srpen 2018

Fotbalová Sigma Olomouc vstoupí do čtvrtého předkola Evropské ligy domácím soubojem s FC Sevilla. Podle olomouckých fotbalistů to bude jejich životní utkání před zaplněným Androvým stadionem. Změří síly s nejkvalitnějším soupeřem, s jakým se dosud střetli.

„Člověku se na to dívá hezky, pokoukání je to krásné,“ říká o hře Sevilly kapitán Sigmy Michal Vepřek poté, co studoval s celým týmem záznam jejích zápasů.

Superlativy nešetřil ani olomoucký trenér Václav Jílek. „Ale nemyslím si, že by to byli nepřemožitelní lidé, jsou stejně jako naši hráči z masa a kostí, takže zkusíme něco vymyslet a uvidíme, na co to bude stačit,“ dodává.

Utkání bude svátkem pro celý olomoucký klub. Václav Jílek ale nechce, aby si ho hráči vyloženě užívali. „Něco si užívat, to bych dal do spojení s úplně jinými činnostmi. Ti frajeři před sebou mají možná zápas života. Já bych chtěl, aby ho prožili, aby to utkání žili, ne užívali, aby ho hráli se vším, co k tomu patří, se všemi schopnostmi a dovednostmi, které mají, aby je byli schopni v tom utkání předvést,“ komentuje trenér.

Skvělý zápas a maximální výkon. Takové je přání olomouckého trenéra před zápasem se Sevillou. Podle něj i podle Michala Vepřeka to bude životní fotbalový vrchol celého týmu. „Pro mě stoprocentně. Já už jsem přece jen starší oproti klukům, kteří jsou v šatně, jsou tam mladší, tak těm bych přál, ať si zahrají ještě jiné zápasy. Ale pro mě stoprocentně,“ uzavírá Vepřek.

Zápas začíná dnes v 19 hodin.

autor: min
Spustit audio