Olomoučtí hokejisté odstartovali suchou část přípravy. Z posil se zatím připojil jenom Macuh

10. květen 2023 10:41

Hlavně posilování pro dobrou kondici před srpnovým nástupem na led teď patří tréninky hokejistů Olomouce. Začali po dovolené v úterý a pokračovat budou devět týdnů.

Tým ještě v průběhu léta mohou posílit další hokejisté. Trenér Jan Tomajko ale nic bližšího neprozradil. Kohoutům na startu přípravy zatím chyběli nově příchozí hráči brankář Jakub Sedláček, který se chystá sám, a útočník Aron Chmielewski, který má ještě volno po dlouhé sezoně. Zato další posila, slovinský forvard Rok Macuch, už s Hanáky je.

Na tréninkovou řeholi se hráči většinou těšili. „Jsem rád, že už to začalo. Ale dva tréninky za námi a musím říct, že je to těžké. Uvidíme, musíme makat,“ říká hokejista Michal Kunc, který cvičil už před začátkem přípravy.

Nikdo nechce vážit o dvě tři kila navíc. Na ledě to pak jde poznat a člověk se kvůli tomu víc nadře.
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Sezonu totiž nedohrál kvůli zranění. „S rukou jsem musel cvičit už dřív. Doma jsem něco dělal, teď na to navazuju. Ruka už je naštěstí v pořádku,“ těší útočníka, který na Hané nedávno prodlužil o další tři sezony. V září zahájí na Hané celkově čtvrtou.

Začátek přípravy například u fotbalistů býval obdobím kontroly hmotnosti hráčů. Podle trenéra Jana Tomajka jsou olomoučtí hokejisté zodpovědní a v období volna kila navíc nepřibírají. „Kontrolujeme to, ale myslím, že nikdo nechce vážit o dvě tři kila navíc. Na ledě to pak jde poznat a člověk se kvůli tomu víc nadře,“ zmiňuje Tomajko.

Jaké doplňkové sporty si hokejisté během přípravy vyzkouší? Poslechněte si reportáž v přiloženém audiu výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio