Olomoučtí hokejisté s Vítkovicemi znovu padli. Selhali jsme v přesilovkách, štvalo Tomajka

16. únor 2023 09:22

Hokejisté Olomouce ve 46. kole extraligy nezvládli souboj moravských týmů. Na ledě Vítkovic prohráli 1:3. Hanákům se nedařilo v přesilovkách. Nepotrestali ani jedno ze sedmi vítkovických vyloučení.

„Šance, který jsme si vytvořili, jsme neproměnili a naprosto jsme selhali v přesilovkách. A to rozhodlo, protože Vítkovice opravdu mají výborné hráče, kteří se dostanou do šancí, tak je promění. Bohužel nebereme žádný bod,“ hodnotí čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů trenér Olomouce Jan Tomajko.

Vítkovické hokejisty přitom mohla jejich nedisciplinovanost mrzet. Sedm vyloučení za zápas je dost velké číslo. „Je třeba se nad tím hodně, hodně zamyslet. Nejenom my, ale hlavně hráči, aby nikdo nebyl výš než tým a všichni si uvědomili, jak to, může mužstvo poškodit,“ upozorňuje vítkovický trenér Miloš Holaň. Ostravané ale odvedli v oslabení dobrou práci.

Stezka ve formě, jeho výkon ocenili i Hanáci

A když už je Hanáci dokázali dostat do úzkých, tak zasáhl v reprezentační formě chytající brankář Aleš Stezka. „Někdy se to stane, když už ale v oslabení jsme, snažíme se s kluky gól nedostat a pomoct týmu na to zase vlítnout směrem dopředu,“ komentuje častá vítkovická oslabení Aleš Stezka.

Ostravský gólman si svými výkony vysloužil pochvalu i od soupeřů. „Jde na něm tuto sezonu vidět, že si hodně věří a že mu to jde. Bylo těžké ho překonat. Byly tam nějaké šance do prázdné, kde to neskutečně vychytal,“ ocenil Stezku jediný střelec Olomouce, obránce Lukáš Mareš.

Jeho tým nevyhrál na ledě soupeře už tři zápasy v řadě. Naopak Vítkovice svou sérii čtyř domácích porážek konečně přerušily. Mora hraje další zápas v pátek na svém ledě proti Liberci.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio