Olomoučtí hokejisté si poradili s neoblíbeným soupeřem. Hradec Králové přetlačili po nájezdech

15. leden 2024 10:22

V neděli do olomoucké plecharény zavítal nejméně oblíbený soupeř Hanáků, Hradec Králové, kterého z předešlých 14 zápasů dokázali porazit jen dvakrát.

Tentokrát ale Olomouc postavila statistiky na hlavu a v bojovném utkání přetlačila Hradec 3:2 po samostatných nájezdech. A to i navzdory bídnému začátku a rychle inkasovanému gólu.

„Nezačali jsme úplně dobře, Hradec nás prvních deset minut zatlačil a vytěžil z toho gól. Možná nás to ale trochu nakoplo. Každopádně je vždycky lepší vést,“ okomentoval nepovedený vstup Olomouce do zápasu proti Hradci Králové hlavní trenér Mory Jan Tomajko.

Hradec nás prvních deset minut zatlačil a vytěžil z toho gól.
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Na první inkasovaný gól ale jeho tým rychle zareagoval, začal otáčet hru a ještě do konce třetiny otočil i skóre. Ve druhé periodě domácí hru ovládali a trenér litoval, že Hanáci zápas v této pasáži nerozhodli ve svůj prospěch.

„Druhá třetina nám vyšla výborně, mohli jsme v ní odskočit. Bohužel šance, které jsme si vytvořili, jsme neproměnili. Ale dva body s Hradcem, které je výborné mužstvo, bereme všemi deseti,“ zakončil hodnocení zápasu Tomajko.

Jak utkání hodnotil jeden ze strůjců olomouckého vítězství Jan Káňa? A co řekl o Janu Lukášovi, brankáři, který v Olomouci posledních pět let chytal?

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio