Olomoučtí hokejisté ztratili dvoubrankové vedení, obrat Liberce řídil hattrickem Rychlovský

28. únor 2024 10:31

Zápas 50. kola extraligy mezi Olomoucí a Libercem měl dvě naprosto odlišné poloviny. V té první si Hanáci přenesli dobrý výkon z nedělní výhry v Hradci, soupeře k ničemu nepustili a získali vedení 2:0. Pak ale Bílí Tygři přeřadili na vyšší stupeň, přeskládali formace, začali dominovat a zápas kompletně otočili na konečných 5:2 ve svůj prospěch.

„Najednou jsme nebyli nikde, byli jsme všude pozdě. Špatně jsme dobruslovali, ztráceli puky a tím se to začalo nabalovat. Potom to už z naší strany nebylo dobré ani defenzivně, ani z hlediska toho nakládání s kotoučem,“ smutnil po ztrátě dobře rozjetého zápasu hlavní trenér Olomouce Jan Tomajko.

To jeho protějšek Filip Pešán kvitoval, že za stavu 0:2 to jeho svěřenci nevzdali, a i díky změnám ve složení útočných formací přišel velký obrat ve skóre. „Nám gól na 0:2 paradoxně trochu rozvázal nohy. Udělali jsme pár změn ve formacích a začali jsme předvádět hokej, který jsme chtěli předvádět od začátku,“ uvedl Pešán.

Jak utkání hodnotil liberecký hrdina Jakub Rychlovský, který vstřelil hattrick? A jak Jakub Orsava, útočník Mory, jenž ve svůj narozeninový den skóroval dvakrát? Poslechněte si.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio