Olomoučtí No Distance Paradise dospěli. Mají světový zvuk

2. prosinec 2016

Druhé album skupiny No Distance Paradise mělo velký skluz, ale čekání na čas vyvoleného producenta se vyplatilo. Kdysi gymnaziální kapela deskou Pieces složila zkoušku z dospělosti. Živě ji představili 30. listopadu v Českém rozhlase Olomouc.

Vymazlený debut Challenge Gravity vyšel v pozoruhodném dřevěném obalu už v roce 2013. Deska se pořád neposlouchá zle, ale i přes přítomnost producenta Dušana Neuwertha jí chyběla celistvost, jasný názor.

Původně ohlášený termín druhého alba na podzim 2015 se protáhnul o rok, nicméně No Distance Paradise znovu s Dušanem u mixážního pultu urazili obrovský kus cesty kupředu.

Co naznačil loňský singl Ghost, nová deska Pieces potvrdila.

V duchu žánrových trendů došlo u původně kytarové kapely ve finálním zvuku k vršení samplů a kláves, když ale třeba hned úvodní Move On rozčísne kytarové sólo, máte chuť vyskočit a všechno si to naplno užít.

No Distance Paradise v Olomouci

Od začátku do konce je zřejmé, že kapela ví, co chce. Drobný úkrok stranou v Last Call Home je příjemné zpestření, které mě osobně navíc hodně baví. Kapitolou samou pro sebe je potom zpěv, kde je posun u nás málokdy slýchaný.

Novinka No Distance Paradise má prostě světový zvuk a kapele musíte přát, ať štěstí nastaví svou vlídnou tvář a stane se zázrak. A pokud ne, minimálně v srdcích stávajících fanoušků zůstane pocit, že tihle kluci to dokázali.

Koncert si můžete pustit ze záznamu v HD na YouTube.

No Distance Paradise v Olomouci
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.