Olomoučtí radní podpoří Jazz Tibet Club

2. červen 2011

Oblíbený podnik pořádá koncerty hudebníků z celého světa. Jeho další osud byl nejistý poté, co vyšlo najevo, že klub sice platil městu symbolický nájem, ale prostory dál pronajímal. Radnice upraví smlouvu s klubem tak, aby jeho provozování bylo co nejprůhlednější.

Radní se jednomyslně vyslovili pro to, aby značka Jazz Tibet Clubu pokračovala. V platnosti zůstává nájemní smlouva se Spolkem přátel olomouckého jazzu. Pokud by se součásti klubu pronajímaly třetím osobám, musí to schválit rada města.

Smlouva s klubem byla uzavřena v roce 1995. Nyní dozná změn i v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí zařízení. Některé nepravosti se staly, ale převážila důvěra a přesvědčení, že kulturní aktivity jsou na velmi dobré úrovni. O výši nájemného bude rada města ještě jednat.

Od Spolku přátel olomouckého jazzu v Sokolské ulici si radnice účtovala v minulosti jen symbolický nájem. Naproti tomu přispívala klubu v porovnání s jinými kulturními institucemi minimálními částkami.

Jazz Tibet Club vznikl v centru Olomouce v roce 1994. Atmosférou a dřevěným interiérem připomíná irské puby. Ročně uspořádá 80 až 90 koncertů, roční rozpočet klubu je zhruba milion korun. Orientuje se na nekomerční hudbu, spolupracuje při pořádání přehlídek, festivalů či benefičních akcí.

autor: kor
Spustit audio