Opravy Velkomoravské ulice v Olomouci skončí dřív. Dělníci místo opustí už v pátek

12. listopad 2016

O dva týdny dřív chce Ředitelství silnic a dálnic otevřít Velkomoravskou ulici v Olomouci. Dělníci dopravní tepnu kvůli opravám mostu zablokovali na konci července.

Znovu se uzavírka měla otevřít až 30. listopadu, pravděpodobně bude ale silnice volná už v pátek. Druhou polovinu mostu začne Řediteslství silnic a dálnic opravovat příští rok.

„Stojím v koloně i dvacet minut. Pomalinku se posouváte. Každý sen je to ucpané. Hlavně ve špičce, když všichni jedou z práce. Je to tady masakr,“ popisuje Ota Šebek z Olomouce každodenní problémy na Velkomoravské ulici v Olomouci. Kvůli zúžení řidiči stojí v koloně i desítky minut.

Řada z nich čekání nevydrží a poruší předpisy. Už brzy by se ale měli řidiči dočkat volné cesty.

Uzavírku plánovanou do konce listopadu totiž podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Studeckého dělníci odstraní už v pátek. Řidiči se z volné jízdy ale nebudou radovat dlouho, už na jaře se totiž uzavřou další úseky.

„Apeluji na takzvaně transitující řidiče, aby nepoužívali průtah Olomoucí. Spousta lidí jede od Přerova a evidentně jedou na Mohelnici. Jedou centrem Olomouce, kde stojí v obrovské koloně a nadávají,“ říká dopravní expert Miroslav Charouz.

autor: tas
Spustit audio