Osobní kuchař celebrit Roman Hadrbolec připravoval pokrmy Schwarzeneggrovi a Karel Gott používal jeho kořenicí směsi

28. únor 2022

Málokdo by mohl říct, že Arnoldu Schwarzeneggrovi k snídani připravoval vajíčka, zpěvačce Cher vařil čaj a ochutnával omáčky s Paulem Newmanem. Přesně to a mnohem více zažil za svou kariéru šéfkuchař Roman Hadrbolec. Ten přijal pozvání k rozhovoru s Jožkou Kubáníkem.

Příběh Romana Hadrbolce je opravdu košatý. Má zkušenosti z evropských kuchyní i zaoceánských plaveb. Dostal se nakonec až do USA, kde se dozvěděl o existenci agentur, které pomáhají s najímáním osobních kuchařů pro celebrity. „Cesta k tomu nebyla jednoduchá. Člověk, který do takové agentury vstoupí, musí mít něco odvařeno,“ začíná o své cestě k celebritám šéfkuchař Roman Hadrbolec. Musel vyplnit mnoho dokumentů, doložit svou praxi a vzdělání. Agenturní pracovník poté všechny uvedené informace ověřuje. Jeho největší výhodou bylo, že ovládal francouzskou kuchyni, která je mezi světovými celebritami velmi oblíbená.

Při působení v druhé agentuře se setkal s Arnoldem Schwarzeneggrem, pro kterého později vařil. Vzhledem k tomu, že měl zkušenosti s prací v Rakousku, náramně si rozuměli nejen po gastronomické stránce. Později měl možnost vařit také pro Jacka Nicholsona, ze kterého měl Roman Hadrbolec velký respekt. Setkal se i s Paulem Newmanem, který byl nadšencem do gastronomie a který se Romana Hadrbolce ptal na zpětnou vazbu k vlastní značce omáček.

Vařil i pro mnohé známé osobnosti v tuzemsku, například pro manžele Havlovy či Bolka Polívku. Nehledě na národnost mají podle Romana Hadrbolce všechny celebrity rády kvalitní a poctivou kuchyni. Kromě vaření samotného se Roman Hadrbolec věnuje i kořenicím směsím. Ve spolupráci s velkou společností vyrábí směsi podle vlastních receptur. Některé z nich používal i Karel Gott.

Jak probíhá vaření u celebrit doma a k čemu ho zavazuje mlčenlivost? Jaké hvězdy Roman Hadrbolec potkal? A co kromě vaření vyžaduje práce osobního šéfkuchaře celebrit? To vše a mnohem více se dozvíte v záznamu rozhovoru s šéfkuchařem Romanem Hadrbolcem.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.