Ostravský Baník v pohárovém finále v Olomouci neuspěl. Slavii podlehl 0:2

23. květen 2019 05:10

První gól vstřelil po půlhodině hry z pokutového kopu Tomáš Souček. O druhý se postaral v závěru zápasu Lukáš Masopust. Baník tak opět doplatil na špatnou střeleckou potenci.

V Olomouci se hrál zápas před mimořádnou kulisou zaplněného Androva stadiónu. Slavia vyhrála a potvrdila svou dominanci v této sezóně v tuzemském fotbalu.

„Velké emoce v nás všech, protože jsme to strašně chtěli. Chtěli jsme to celou sezónu. Víme, kolik kluci odvedli práce a není to zásluha jen těch, co jsou ve Slavii teď, ale předchozích trenérů,“ říkal po utkání asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Silné emoce zažívali i hráči poraženého Baníku, jenže u nich to byl místo radosti smutek.

„Je to velké zklamání, pro region a hlavně pro fanoušky. Myslím, že si to za celou sezónu zasloužili. A po tom trápení Baníku v předchozích sezónách tahle mohla být završená líp,“ poznamenal hráč Adam Jánoš, u kterého převládla hrdost s dávkou hořkosti.

Potvrdil, že jeho týmu chybí v poslední době hlavně vstřelené góly. „Měli jsme tam nějaké standardky, možná z toho něco mohlo být, ale bohužel tam nic nespadlo. A ze hry toho bylo málo,“ dodal Jánoš.

Jednu věc ocenili shodně všichni účastníci finále, a to atmosféru.

autor: min
Spustit audio