Osud krytého bazénu v České Vsi je nejistý

25. říjen 2011

Zaměstnanci krytého bazénu v České Vsi na Jesenicku se obávají o svou práci. Pokud se nepodaří získat finanční podporu na pokrytí provozní ztráty plovárny, obec s největší pravděpodobností zařízení zavře.

Jedinou šanci vidí tamní starosta Petr Mudra v tom, že peníze poskytnou okolní obce mikroregionu Jesenicka a Zlatohorska, dohromady 11 vesnic. "Na bazén chodí jen zhruba 5 procent českoveských občanů. Turistický ruch zde nemáme skoro žádný. Návštěvníci regionu jezdí do okolních obcí. Jedinou možnost, kde si v regionu zaplavat, mají turisté právě pouze v České Vsi. Proto i z tohoto důvodu požadujeme po obcích nějakou finanční kompenzaci," dodal Mudra.

Roční ztráta krytého bazénu v České Vsi dosahuje bezmála dvou milionů korun. Obec chce finančně pokrýt pouze následující tři roky. Potom provoz plaveckého areálu zřejmě stejně skončí. Panují totiž obavy, že by nedokázal konkurovat novému wellness centru, které se má v roce 2015 otevřít v sousedním Jeseníku. O práci tak přijde 7 lidí. Záleží jen na zastupitelích okolních obcí, zda se bazén uzavře už teď nebo až za tři roky, uvedla jeho vedoucí Emílie Žáková. "Byla sepsána petice na podporu provozu alespoň na ty tři roky. Jde o naši aktivitu, petici mohou lidé podepsat i v okolních obcích, zatím je pod ní zhruba 1 800 jmen," řekla Žáková.

Andrea Švubová

autor: sra
Spustit audio