Pacienti Fakultní nemocnice Olomouc mohou konzultovat zdravotní stav na dálku díky nové aplikaci doslova jedním kliknutím

3. červenec 2020

Stačí mít počítač nebo mobil připojený na internet a své zdravotní problémy můžete probrat se svým lékařem i bez návštěvy ordinace. Tak by se dala ve zkratce popsat nová aplikace, díky které někteří doktoři olomoucké fakultní nemocnice ordinují na dálku pomocí videohovorů. S pacienty konzultují jejich stav, předepisují jim léky nebo nahlíží do jejich zdravotních karet. Vývoj aplikace urychlila epidemie koronaviru.

Lékař se svým pacientem může probrat jeho zdravotní stav, nebo mu předepsat léky. Vidí také výsledky vyšetření. Aplikace tak šetří čas, který by pacienti strávili cestováním a umožňuje lékařům být s nimi stále v kontaktu.

„Taky jsme změnili myšlení v této oblasti, protože čas denní služby pro pacienty jsme rozdělili na fyzickou službu pro pacienty a virtuální. Ta virtuální plánovaná probíhá v pozdních odpoledních hodinách, takže jsou vyčleněné časy, které věnujeme virtuálním konzultacím,“ popisuje přednosta kardiologie olomoucké fakultní nemocnice Miloš Táborský.

autor: tas
Spustit audio