Padesát kilo tuku. Přesně tolik zhubli naši soutěžící během tří měsíců

4. červen 2015

Soutěž Buď F.I.T. s Českým rozhlasem Olomouc a Deníkem po třech měsících skončila. Její aktéři mají za sebou závěrečné měření a test fyzické kondice. A výsledky jsou skvělé!

Rozhodli jsme se ale, že naše soutěžící necháme ještě trochu tápat, kdo z nich byl nejlepší. Zatím jsme neprozradili žádné výsledky. Ty se dozví soutěžící teprve dnes v podvečerních hodinách ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc. Jen připomínáme, že automaticky nevyhraje člověk, který shodí nejvíc kilogramů. Důležité je snížení tuku v těle a zlepšení fyzické kondice.

„Sešla se příjemná parta lidí, kteří se během soutěže vzájemně podporovali. A samozřejmě na výsledcích je to znát,“ uvedla výživová poradkyně Kateřina Gálová.

Některé výsledky ale prozradíme. Nejdůležitějším sledovaným ukazatele byla ztráta tuku v těle. Dohromady soutěžící během tří měsíců odbourali 50 kilogramů tuku. Nejvyšší hodnotou je úbytek 8,5 kilogramu tuku u jednotlivce. Dále jsme sledovali obvod pasu. Celkový úbytek všech účastníků je 60 centimetrů. Výsledky jednotlivých soutěžících jsou velmi těsné, v průměru většina z nich má ztrátu kolem 6 % tuku v těle.

„Ze zdravotního hlediska je velmi důležité, že většina soutěžících snížila nejen celkové množství tuku, ale také množství viscerálního tuku. Fyzická kondice se u všech účastníků zlepšila a věřím, že při setkání po 3 měsících bude vzestup kondice a úbytek tuku pokračovat. Ačkoliv soutěžící ušli velký kus cesty, je důležité si uvědomit, že jsou stále na začátku. Adaptace organismu na změnu životního stylu trvá 6 až 12 měsíců, teprve pak uvidíme, že je změna trvalá! Přeji všem účastníkům elán a chuť v nastolené změně pokračovat,“ doplnila Kateřina Gálová.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.