Páteční Noční linka: Poradí si ženy chlapskými pracemi a muži s ženskými?

26. listopad 2021

Dokážete si, dámy, poradit s tím, co hravě zvládá váš partner, manžel? Jste manuálně zručné? Co všechno z takzvaně chlapských prací dovedete? Když se vám něco rozbije, porouchá, dokážete si to opravit? A vy, pánové, zvládli byste ženské práce, jako vaření, praní, žehlení nebo třeba velký úklid? A jste pro tradiční rozdělení na mužské a ženské práce, nebo preferuje vzájemnou pomoc?

Pokud ženy zůstanou samy, mnohdy jim nezbývá nic jiného, než se statečně poprat i s chlapskými pracemi. Znám šikulky, které hravě zvládnou vyměnit pneumatiky u aut, opravit kotel na paliva, když jim vypoví službu. Jiné se netrápí, mají v kontaktech zručné řemeslníky, nebo využívají služeb ochotného souseda nebo hodinového manžela.

A určitě je také celá řada šikovných mužů, kteří mají například smysl pro pořádek a nevadí jim uklízet, nebo se rádi realizují v kuchyni. Kterou z činností, tak zvaně patřících spíše opačnému pohlaví, bravurně zvládáte vykonávat vy? A jste pro tradiční rozdělení na mužské a ženské práce, nebo preferuje vzájemnou pomoc?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.