Pátrání po útočníkovi, který napadl Petru Kvitovou, pokračuje. Policie vyzývá ke spolupráci

24. srpen 2017

Útok na tenistku Petru Kvitovou kriminalisté i po osmi měsících stále vyšetřují. Dostali už několik stovek podnětů od veřejnosti a teď znovu vyzývají lidi ke spolupráci. Za informace, které pomůžou útočníka vypátrat, je vypsaná půlmilionová odměna. Na kurty se Kvitová vrátila v květnu, pořád ale musí rehabilitovat.

„To, co se jí stalo, byl velmi vážný zásah do života. Asi si to nedokáže představit nikdo, kdo neměl nůž na krku při loupežném přepadení. Petra je pochopitelně velmi ráda, že to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo, a nyní znovu hraje tenis,“ říká mluvčí tenistky Karel Tejkal. Petra Kvitová podle něj nepřestává spolupracovat s kriminalisty a věří, že se podaří útočníka dopadnout.

To se ale stále nepovedlo a policisté podle své mluvčí Jitky Dolejšové hledají další svědky. „Občané se nemusejí soustředit pouze na popis a identikit pachatele, ale mohou si vzpomenout i na další okolnosti v souvislosti s napadením sportovkyně. Doposud jsme obdrželi přibližně 300 podnětů,“ upřesňuje Dolejšová.

Kriminalisté měli vyšetřování uzavřít v červnu, kdy uplynula zákonná lhůta. Státní zástupce ji ale prodloužil. Případ se stal loni, čtyři dny před Vánocemi. Do prostějovského bytu Petry Kvitové se dostal útočník s nožem a pořezal tenistce ruku, ve které drží raketu.

S následky zranění se bude tenistka potýkat celý život

Doteď podle Tejkala kvůli zranění rehabilituje: „Má sérii speciálních cviků na svou zraněnou levou ruku, které bude muset dělat do konce života.“

Ránu měla tenistka na všech prstech. Řez ji přetnul dva nervy a sedm šlach. Agresor, který Kvitové zranění způsobil, může jít až na 12 let za mříže.

autor: ahe
Spustit audio