Pedikéři, maséři a kadeřníci mají po dvouměsíční pauze plné ruce práce

19. květen 2020

Začátkem minulého týdne se po dvouměsíční nucené pauze otevřela kadeřnictví, kosmetické salony, masérská studia či manikury a pedikury. 

První objednávky začali jejich majitelé přijímat s předstihem. A teď se většina z nich otáčí mnohem víc, než kdykoliv předtím. Například v Jeseníku. Dodržování veškerých koronavirových opatření ale tamním kadeřníkům práci dost ztěžuje. A kvůli častější dezinfekci se jim také protahuje.

Za poslední týden ostříhal nebo nabarvil už desítky zákazníků. Filip Kamenský z Jeseníku je na nohou od rána do večera, pracoval i o víkendu. „Je vidět, že mám mozoly na rukách, je to z nůžek,“ přiznává kadeřník.

Mnohem častěji je teď ve svém kadeřnickém studiu i paní Jana. O zákazníky nemá nouzi, melíruje zrovna jednu penzistku. „Akorát mě ukrutně bolí hlava z roušky a štít, pálí mě oči. Každý večer si musím vzít nějaký prášek, protože mám bolesti hlavy až migrénové stavy,“ popisuje kadeřnice.

Zaměstnanec kadeřnického salonu je na tom s termíny podobně, vysvětluje i klientce do telefonu. Někteří zákazníci přicházejí osobně, i ty musí Filip Kamenský odmítat. Kristýna Ščerbáková je zklamaná. Myslela si, že bude mít větší štěstí. „Už jsem obešla tři kadeřnictví, snad budu mát štěstí a ještě najdu,“ říká Kristýna.

Mladý Filip si opět bere do rukou holicí strojek a vrací se k práci. Současný nápor podle něj hned tak neskončí. Situaci v salonu navíc ztížil nedávný odchod poloviny kadeřníků. V práci zůstal jen on sám s kolegyní.

Příjmy, o které během dvouměsíční nucené pauzy přišly, už oba kadeřníci nikdy nedoženou.

autor: aja
Spustit audio

Související