Pendolino se v Bohumíně srazilo s posunovací lokomotivou. Strojvedoucí zemřel

27. červen 2022 08:30, aktualizováno

V Bohumíně se v pondělí brzo ráno srazilo pendolino odjíždějící do Prahy s posunovací lokomotivou. Srážku nepřežil strojvedoucí. Ve vlaku se lehce zranil jeden člověk, kromě toho byli zraněni čtyři zaměstnanci společnosti ČD Cargo. ČTK to řekli mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský a generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

Ve vlaku jelo dalších 16 lidí, cestující byli evakuováni, spoj s plánovaným odjezdem ve 04:59 byl zrušen. Provoz ve stanici Bohumín byl asi na půl hodiny přerušen.

„Pravděpodobná možnost je takzvaná nedovolená jízda, to znamená, že pendolino projelo návěstidlo zakazující jízdu, takže nemělo ještě správně postaveno výhybky a vjelo tam, kam nemělo,“ řekl Kučera. Hmotná škoda podle něj půjde do desítek milionů.

„Pendolino se po výjezdu ze stanice střetlo se záložní posunovací lokomotivkou 'Kocour', čtyři její pracovníci byli zraněni, jeden člověk z pendolina zemřel. Šestnácti cestujícím se nic nestalo,“ uvedli na twitteru krajští hasiči. 

Pendolino se v Bohumíně srazilo s posuvným vozem

Spoj s plánovaným odjezdem ve 4.59 byl zrušen. „Ranní spoj z Bohumína do Prahy, který měl odjet zhruba v pět hodin a v Praze být kolem 8.30, byl zrušen. Cestujícím se za komplikace omlouváme a mohou využít následující spoje,“ doplnil pro Radiožurnál mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

autor: bek | zdroj: ČTK
Spustit audio