Petice za dostavbu dálnice D1 do Přerova pokračuje

12. květen 2011

S prodloužením lhůty přišel přerovský magistrát. Chce tak získat další 3 tisíce podpisů, které by přesvědčily státní orgány o nutnosti dobudování dálnice a k řešení kritické dopravní situace v Přerově. Přesně tolik podpisů chybí k tomu, aby se peticí mohla zabývat Poslanecká sněmovna.

Petiční archy se začaly v Přerově a okolních obcích podepisovat letos v zimě, když vláda oznámila, že se dostavba dálnice z Říkovic do Přerova kvůli nedostatku peněz odkládá. Do března, kdy podpisová akce skončila, podepsalo 7 tisíc lidí. Po vládě chtějí, aby své rozhodnutí přehodnotila a pomohla řešit neutěšenou dopravní situaci v Přerově.

Po loňském zprovoznění D1 až do Říkovic se frekvence dopravy ve městě ještě zhoršila. Přerovem začaly projíždět automobily mířící z dálnice dále na Ostravsko a do Polska.

Přerovská petice za dostavbu úseku D1 mezi Říkovicemi, Přerovem a Lipníkem nad Bečvou pokračuje dál. Akci město kvůli snaze dostat tento problém na stůl poslanců prodloužilo do konce května.

Město chce získat na podpisových arších celkem 10.000 podpisů. Podobnou hromadnou petici a takového rozsahu dosud město neorganizovalo.

autor: kor
Spustit audio