Petici na záchranu bazénu v České Vsi podepsalo přes 2500 lidí

1. listopad 2011

Pod petici na záchranu krytého bazénu v České Vsi na Jesenicku se podepsalo dva tisíce pět set jedenáct lidí. Zaměstnanci areálu po měsíci všechny archy posbírali a výsledný počet zveřejnili.

Bazén má před sebou poslední tři roky života. Po otevření nového wellness centra v sousedním Jeseníku skončí. Jenže Česká Ves nemá peníze na jeho provoz už teď. Pokud jí nepřispějí na ztrátu okolní obce, bude muset zařízení uzavřít mnohem dřív. Lidé tak bojují za to, aby batzén alespoň ještě tři roky vydržel.

Plavčík Zdeněk Šuba doufá, že bude mít petice nějakou váhu. Tak vysoký počet podpisů ho mile potěšil. „Mnozí lidé, kteří se pod peticí podepsali, sem sice plavat nechodí, ale podpořili ji například proto, že tady funguje mimo jiné plavecký klub. Pro mě by zavření bazénu byla ztráta pracovního místa. Je nutné si ale uvědomit, že dvacet pět metrů dlouhý krytý bazén je nejblíže až v Šumperku nebo v Bruntále. Zajet si zaplavat do místa padesát kilometrů vzdáleného je pro někoho problém časový i finanční. Sem to mají lidé z okolí nejblíže,“ dodal Šuba.

Andrea Švubová

autor: pol
Spustit audio