Kuchař a odborný poradce v gastronomii. Absolvoval hotelovou školu v Mariánských Lázních, poté pracoval více než třicet let v gastronomii, hotelnictví a odborném školství.
Od roku 2003 přiravuje pro posluchače Českého rozhlasu České Budějovice pořad Kuchařské čarování s pravidelnou porcí inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření
Všechny články
-
Velikonoční klasika
Mazanec, sekaná, beránek, jehněčí a také velikonoční kapr a špenátový štrúdl. Recepty na velikonoční klasiku nabízí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.
-
Beránek, mazanec, velikonoční cop
K Velikonocům patří sladké dobroty. Osvědčené recepty na tradiční mazanec, beránka nebo cop nabízí Petr Stupka. Upečte je, rozhodně jsou lepší než zajíci z rádoby čokolády.
-
Vaření s mocnými jarními výhonky, kvítky a lístečky
Naši pradávní předkové dobře věděli, jak mocné jsou všeliké jarní výhonky, kvítky, lístečky, dokonce i pupeny z různých stromů a keřů. Dnes už je to i vědecky doloženo.
-
Inspirace na lehké jarní menu
Salát z marinovaného lososa, kuře v kokosové omáčce a zelenině, jablíčko v županu a čokoládě. Inspiraci na lehké jarní menu nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka.
-
Jarní kopřivová omáčka
Mladé kopřivy jsou plné vitaminů a jiných blahodárných látek, navíc je můžete snadno natrhat na mnoha místech. Přidejte je do bramboráku, omelety, nádivky a zkuste omáčku.
-
Všeliké placky a placičky s rozličnými náplněmi
Bretaňské galety, indické čápátí, arménský lavaš, ale i obyčejné palačinky a oblíbené langoše... Recepty na všeliké placky a placičky s náplněmi nabídne Petr Stupka.
-
Postní ryby, herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba
Postní ryby, především sleď čili herink, jsou tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Nabídne inspirace z velké rybí kuchařky, recept na dokonalý herinkšmaus a sladkost.
-
Banánový chlebíček
Přemýšlíte, co s dvěma posledními, už lehce přezrálými banány? Banánový chlebíček! Stačí pár dalších surovin a během chvilky máte zaděláno na výbornou sladkost ke kávě.
-
Starodávné postní pokrmy
Hrách, kroupy, kysané zelí a sušené ovoce hrají tentokrát hlavní roli v Kuchařském čarování. Kulinář Petr Stupka se totiž zaměří na starodávné postní pokrmy.
-
Originální jihočeské masopustní pokrmy, pomazánky a sladké smažené pečivo
Recepty a tipy na pochutiny spojené s masopustem nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka – třikrát pomáznutí na chleba, sladké smažené pečivo a jihočeské pokrmy.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »