Polevy, krémy nebo pěny. Bez čokolády na vaření se v kuchyni neobejdete
Čokoláda na vaření je v kuchyni podobně důležitá ingredience jako máslo nebo kvasnice. Vyrábí se v různých formách – tabulky nebo pecičky.
Je ideální pro přípravu polev, krémů nebo čokoládové pěny. Kvalitní čokoláda na vaření by měla obsahovat minimálně 50 % kakaa a nejméně 31 % kakaového másla.
Ideální složení je: kakaová hmota, kakaové máslo, kakaový prášek, cukr, sójový lecitin, případně vanilkové aroma. Co do čokolády na vaření nepatří, je jakýkoliv druh oleje nebo ztužený tuk.
Často se nespotřebuje celé balení – s uchováním je to podobné jako u čaje nebo kávy. I čokoládu na vaření můžete zakoupit v uzavíratelném balení s ochrannou atmosférou proti ztrátě chuti a aroma.
Věděli jste, že každý Čech sní průměrně ročně asi 6 kilogramů čokolády?
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka