Policisté dopadli lupiče, který přepadával bary v Olomouci a Litovli

12. listopad 2012

Olomoučtí policisté dopadli třicetiletého muže z Ostravy podezřelého z pěti loupežných přepadení v barech v Olomouci a Litovli, z nichž si odnesl více než 230 tisíc korun. Provozovny přepadával od konce října do 7. listopadu. Ve dvou případech mu pomáhala třiadvacetiletá žena z Olomouce. Oběma nyní hrozí až desetiletý trest vězení.

Na objasnění případu pracovaly tři desítky kriminalistů a policistů. Muže, který byl v minulosti už devětkrát soudně trestán a je stále v podmínce, dopadli po posledním přepadení ve stejný den v nočních hodinách v Olomouci.

"Při zadržení jsme v jeho osobním vozidle zajistili součásti oděvů, které používal při loupežných přepadení, ať už se jednalo o rukavice, kápi, kuklu a zajistili jsme i střelné zbraně," uvedl zástupce vedoucího olomouckých kriminalistů Jiří Musil.

Uloupené peníze se kriminalistům zajistit nepodařilo. Muž je zřejmě použil na nákup drog a část z nich pravděpodobně prohrál v automatech. Třicetiletému muži ve dvou případech loupežného přepadení pomáhala třiadvacetiletá žena, která vytipovávala bary. Oběma nyní hrozí až deset let za mřížemi.

Alena Vykydalová

Spustit audio