Policisté intenzivně pátrají po pohřešovaném tříletém chlapci z Podolí na Uherskohradišťsku

1. květen 2019 09:34

Desítky policistů, hasičů a místních občanů v okolí obce Podolí na Uherskohradišťsku pátrají po tříletém chlapci, který se včera večer vzdálil z místa svého bydliště.

Do pátrání po pohřešovaném tříletém chlapci z Podolí na Uherskohradišťsku, který se ztratil v úterý, se dnes zapojili policejní potápěči a hasiči s člunem. Budou prohledávat Olšavu a její nejbližší okolí. Po hochovi bude opět pátrat i policejní vrtulník, řekl policejní mluvčí Petr Jaroš. Chlapec odešel z domova v úterý kolem 18:00, večer a v noci na dnešek jej neúspěšně hledaly desítky policistů a hasičů a stovky dobrovolníků.

Policisté využili i vrtulník s termovizí, mobilní termovizi, psovody a další policejní složky. "Důkladně bylo propátráno nejen bezprostřední okolí bydliště, ale i místa vzdálená několik kilometrů. Vzhledem k tomu, že nedaleko domu teče řeka, byly prohledány nejen oba břehy, ale i vodní plocha. Veškeré pátrání komplikovaly nepříznivé povětrnostní a světelné podmínky," uvedl mluvčí.

Pátrání po tříletém Ivanu Malinovi pokračuje od dnešního rána. "Přes noc chlapec nalezen nebyl. Povolány byly další hlídky, policejní potápěči, zapojují se i hasiči se člunem. Konečně máme podmínky na to, abychom mohli řeku důkladně prohledat," řekl Jaroš. Nad obcí a okolím bude podle něj i dnes létat policejní vrtulník, policisté znovu propátrají zahrady v obci, břehy řeky i okolí vlakové tratě.

Starostka Podolí Jana Rýpalová (Alternativa pro Podolí) dnes na oficiálním facebookovém profilu obce uvedla, že policie a hasiči jsou od časných ranních hodin na místě, stejně jako dobrovolníci. Policie pracuje také s variantou, že chlapce někdo unesl. "Zatím tomu však nic nenasvědčuje," řekl Jaroš.

Pohřešovaný chlapec je asi 80 centimetrů vysoký. Je hubený, má světlé vlasy a modré oči. Na sobě má modré džínsy a maskáčovou bundu Adidas. Jakékoliv informace o pohřešovaném dítěti přijmou policisté na tísňové lince 158.

Chlapec je hubené postavy, má vlasy plavé (blond) barvy, modré oči a vysoký je přibližně 80 cm. 

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související