Policisté na Šumpersku zastavili osobní auto, ve kterém cestovalo devět lidí

7. červenec 2022 09:03

Devět cestujících napočítala policejní hlídka v osobním vozidle, které zastavila v úterý večer u Nového Malína na Šumpersku. Kontrolovaný osobní automobil může přitom pojmout maximálně pět cestujících.

Jeho početná osádka na sebe upozornila otevíráním dveří za jízdy, čímž ohrožovala bezpečnost silničního provozu. Jeden cestující se pokusil z automobilu utéct, policisté ho ale zadrželi. „Událost šetříme jako přestupek proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích a jako přestupek proti veřejnému pořádku,“ sdělila ve čtvrtek ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté osobní automobil, jehož dveře se za jízdy otevíraly, zastavili u Nového Malína v úterý před 21. hodinou. Po zastavení policisté napočítali v autě místo maximálního počtu pěti osob, a to včetně řidiče, osob devět. Protože se všichni nevlezli do vnitřního prostoru, museli se dva spolucestující uskromnit a cestovat v zavazadlovém prostoru,“ uvedla Zajícová.

Jeden ze spolucestujících s policisty nespolupracoval a dal se na útěk směrem k Šumperku. Po marném úprku byl zajištěn, skončil v poutech a nakonec na služebně, odkud byl po provedených potřebných úkonech po necelé hodině propuštěn a mohl svobodně odejít,“ podotkla Zajícová. Policisté s řidičem vozidla sepsali na místě oznámení. "Přebývající posádka byla nasměrována na chodník, kde mohla dál pokračovat za svým cílem, ale pěšky,“ dodala Zajícová.

Zdroj: ČTK

Spustit audio