Policisté odložili případ loňského přepadení tenistky Petry Kvitové. Pachatele nedopadli

17. listopad 2017

Případ přepadení tenistky Petry Kvitové policie po 11 měsících odložila. Ve vyšetřování bude ale podle šéfa olomouckých kriminalistů Jana Lisického pokračovat. Na dvojnásobnou olympijskou vítězku zaútočil loni 20. prosince neznámý muž v jejím bytě v Prostějově a pořezal ji na levé ruce. Jedna z nejlepších českých tenistek historie se pak na kurty vrátila letos v květnu.

„Musím konstatovat, že v tomto okamžiku jsme byli nuceni věc odložit ve smyslu trestního řádu, protože se nepodařilo zjistit skutečnosti, které by nás opravňovaly zahájit trestní stíhání proti konkrétní osobě. Tedy laicky řečeno, do této chvíle se nám nepodařilo ustanovit konkrétního pachatele,“ oznámil šéf kriminalistů v Olomouci Jan Lisický.

Policisté podle něj prověřili hodiny videozáznamů, vyslechli řadu lidí z okolí bytu Petry Kvitové a zjišťovali alibi vytipovaných osob. V současné době pracují s dvěma verzemi útoku.

„Součástí šetření bylo mimo jiné poměrně rozsáhlé expertní zkoumání, znalecké posudky a odborná vyjádření. Na základě těchto znaleckých vyjádření můžu s jistotou konstatovat, že zranění, která Petra Kvitová utrpěla, si v žádném případě nemohla způsobit sama,“ vyvrací Lisický spekulace o původu zranění.

Na novou sezónu se tenistka připravuje v zahraničí

Podle mluvčího Petry Kvitové Karla Tejkala dělala policie, co mohla, i když pachatele nedopadla. „Jestli bude někdy v budoucnu dopaden, to už Petra neřeší, je to pro ni uzavřená záležitost. Dívá se dopředu a nechce se k tomu vracet. Na druhou stranu pochopitelně když někdo chodí po cizích bytech a přepadává lidi s nožem, určitě se patří, aby byl dopaden a předán soudu,“ uvedl mluvčí tenistky.

Petra Kvitová se na novou sezónu připravuje v zahraničí. Podle Karla Tejkala je její levá ruka zdravá, i když některá omezení ještě přetrvávají. „Určitě by nemohla být neurochirurg, někdo, kdo musí pracovat s milimetrovou přesností. Má třeba problém vzít tužku ze stolu a sevřít ji prsty bez pomoci druhé ruky. Nemůže ještě stoprocentně sevřít ruku v pěst. Na druhou stranu v jejím tenisovém výkonu ji to naštěstí nijak neomezuje,“ upřesňuje Tejkal.

Na novou sezónu se Petra Kvitová podle svého mluvčího těší.

autor: min
Spustit audio