Policisté varují lyžaře v Jeseníkách před krádežemi lyží

25. prosinec 2011

Policisté s příchodem zimní sezony varují lyžaře mířící do Jeseníků před krádežemi lyžařského vybavení. Případy, kdy návštěvníci hor přijdou o lyže či snowboardy, tam řeší každoročně. Zájem zlodějů o toto sportovní vybavení už zaznamenali policisté v Prostějově či v Přerově.

Lyžaři si nejčastěji odkládají lyže u restaurací a nechávají je tam bez dozoru. Nechávají je také jako ve výkladní skříni v autě a jdou si nakoupit. Policisté už letos řešili případ, kdy bylo vyloupené auto, odkud se ztratily patery lyže a lyžáky.

Policisté na severu regionu se proto i letos chystají vydat za lyžaři přímo do lyžařských areálů. Nechali natisknout letáčky například i do penzionů, aby to měli lyžaři na očích, když budou vycházet na sjezdovku.

Podobné akce chystají i šumperští policisté. Loni zamířily desítky policistů do lyžařských středisek na šumperské i jesenické straně. Strážci zákona navštívili areály na Ramzové, Ostružné či Červenohorském sedle. Kontrolu zaměřili na auta i prostory před restauracemi.

Zloději se zatím na lyžařské vybavení zaměřují při vykrádání sklepů. V Prostějově se v polovině prosince se společných sklepních prostor v ulici Palackého ztratily sjezdové lyže, boty i pár běžek. Škodu policisté vyčíslili téměř na 12.500 Kč. Podobný případ vyšetřovali přerovští policisté. Nedávno se tam zloděj vloupal do tří sklepů v Sokolské ulici, odnesl si dvoje lyže.

autor: av
Spustit audio