Policisté varují před alkoholem v jednom z olomouckých obchodů

13. listopad 2012

Počet otrávených metanolem přibývá. Ve Fakultní nemocnici v Olomouci leží od soboty 57letý muž. Během týdne je to už druhý případ otravy jedovatým alkoholem v kraji. Policie také varuje před podezřelými lahvemi z obchodu se smíšeným zbožím v Nedvědově ulici v Olomouci.

Stav 57letého muže, kterého olomoucká fakultní nemocnice přijala o víkendu, je vážný. "Hladina metylakoholu v krvi byla 2,19 promile. Muž měl poruchy vědomí. V současné době je v umělém spánku na dýchacím přístroji a je léčený pomocí dialýzi v kombinaci s léčebnými dávkami etanolu," uvedl v pondělí mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant.

Policie v Olomouci se obává dalších možných otrav metanolem. Proto vyzývá obyvatele, aby jakoukoli láhev s alkoholem bez etikety a kolku vylili do odpadu nebo nechali vyšetřit v laboratoři. S posledními případy intoxikace souvisí i policejní varování před nákupem podezřelých lahví s lihovinami v jednom z olomouckých obchodů v ulici Nedvědova.

"Žádáme zákazníky "Smíšeného zboží" na ulici Nedvědova v Olomouci, kteří si zde lahve s alkoholem bez etiket a kolků zakoupili, aby kontaktovali Policii České republiky na lince 158. V žádném případě tento alkohol nekonzumujte," upozornila mluvčí olomoucké policie Marta Vlachová.

Policie v obchodě v ulici Nedvědova zabavila několik lahví alkoholu a čeká na laboratorní výsledky. Prověřuje také souvislost s novými případy otrávených lidí v regionu.

Blanka Mazalová

Spustit audio