Policisté vyšetřují případ pobodané ženy v Křižíkových sadech

7. květen 2024 18:00, aktualizováno

V úterý odpoledne byla v centru Plzně pobodána žena. Policie nejdřív informovala o úmrtí. Ženu lékaři v nemocnici zachránili, ale zraněním nakonec v noci podlehla.

Policie o tom informovala na síti X. Případ si převzali krajští kriminalisté a prosí případné svědky, kteří se pohybovali v úterý kolem 15. hodiny v okolí Křižíkových sadů a mohli by pomoci, aby se ozvali na tísňovou linku 158.

Policie nejdřív podle informací z místa činu informovala o úmrtí ženy, později upřesnila, že zdravotníkům se podařilo ženu zachránit a je v péči lékařů v nemocnici. Svým zraněním žena nakonec v nemocnici podlehla. Uvedl to server Krimi Plzeň.

"Více informaci v tuto chvíli k případu nemůžeme sdělit, pokud bude ale cokoliv nového k uveřejnění, budeme informovat," uvedla krajská policejní mluvčí Pavla Burešová.

Záchranná služba na místo vyslala sanitku, vůz s lékařem a inspektora provozu. "Ženu středního věku jsme za kontinuální resuscitace transportovali v kritickém stavu na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň," uvedla Andrea Divišová z dispečinku krajské záchranné služby.

Server Novinky.cz napsal, že žena s bodnými zraněními byla na jedné z laviček, zřejmě to byla bezdomovkyně.

autor: iko | zdroje: Český rozhlas Plzeň , ČTK
Spustit audio