Pondělní Noční linka: Dobrý skutek

19. únor 2024

Jaký dobrý skutek byste udělali, kdyby to bylo ve vašich možnostech? Co považujete za dobrý skutek? Udělal někdo něco nepředvídatelného pro vás? Co to bylo? Jak vám to pomohlo ve vašem životě?

Zamyslela jsem se nad návrhem dnešního tématu, který nám poslala posluchačka Noční linky. Tak dobrý skutek může být už jen to, že každý den zavoláte někomu ze svých blízkých, protože víme, že jsou sami, a že je to potěší. Jdete po ulici a usmějete se na kolemjdoucí, protože si všimnete, že se mračí a není jim zrovna do zpěvu. Pustíte sednout v tramvaji někoho, kdo to potřebuje víc než vy. A tak bych mohla pokračovat...

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.