Poslední říjnový víkend je nabitý akcemi. Vyberte si z našich tipů

29. říjen 2021

Na Šumpersku a Jesenicku si o víkendu přijdou na své příznivci plastikových a papírových modelů, halloweenské zábavy i železniční historie. 

Šumpersko a Jesenicko

Šumperský dům kultury zaplní v sobotu plastikové a papírové modely tanků, letadel, aut, lodí a figurek. V devět hodin ráno tam začíná třetí ročník mezinárodní výstavy a soutěže Modelfest. Pokud na akci dorazíte, práci modelářů si budete moct i vyzkoušet. Chybět nebude ani zábavný program pro děti i dospělé. 

Následující pozvánka je určená především příznivcům železnice. Vypravit se můžou v sobotu na nádraží ve Zlatých Horách na zahájení provozu historického vodního jeřábu, který sloužil k doplňování vody do parních lokomotiv. Akce začíná ve 14 hodin. 

Tvořivé dílny, dětskou diskotéku a celou řadu soutěží nabídne v sobotu svým návštěvníkům Areál zdraví ve Velkých Losinách. Konat se tam bude od tří hodin odpoledne akce Halloween pro děti. Tak jestli máte čas, určitě dorazte. 

Následující pozvánka je určená především dětem, které mají pro strach uděláno. Vydat se můžou v neděli v mohelnickém parku na strašidelnou stezku. První odvážlivec se postaví na start v areálu dětského dopravního hřiště o půl páté odpoledne, poslední o dvě hodiny později.

Olomoucko

Na zámku v Náměšti na Hané ožije poslední říjnový víkend strašidlo Cantervillské. Potkat se s ním můžete dnes od šesti hodin odpoledne nebo v sobotu od 16 hodin při tajuplných prohlídkách. Místo si ale musíte dopředu zarezervovat. 

Nad výletem na hrad Šternberk by neměli v sobotu váhat příznivci historie a kávy. V závěru návštěvnické sezony této památky si budou moct prohlédnout a taky vyzkoušet pražičku z dob rakouské monarchie. Součástí akce s názvem Historická kafírna na hradě budou i ochutnávky kávy vařené v džezvě či kávy filtrované. Program se uskuteční v Liechtensteinské kuchyni od 10 do 16 hodin. 

Na tradiční dýňování se můžete o víkendu vypravit do areálu přírodního koupaliště Poděbrady nedaleko Olomouce. Na akci, která se koná od sobotních deseti hodin dopoledne do nedělních 17 hodin, si budete moct vyrobit tradiční podzimní dekorace. Vše potřebné bude připraveno na místě. Dopředu je ale potřeba si u organizátorů objednat dýni na vyřezávání. 

Prostějovsko

Bojíte se rádi? Máte rádi tajuplné příběhy? Pokud ano, určitě byste neměli chybět na strašidelných prohlídkách zámku v Čechách pod Kosířem. Navštívit je můžete dnes a v sobotu od 18 do 21 hodin. Vstupenky je ale potřeba si dopředu rezervovat, vzkazují organizátoři. 

Areál prostějovské jízdárny Cavalo provoní v sobotu odpoledne jitrničky, jelítka, tlačenka a další speciality z pašíka. Od 13 hodin se tam bude konat tradiční zabijačka. Chybět nebude ani hudební vystoupení. 

Hubertské slavnosti bude v sobotu od půl druhé odpoledne hostit nádvoří zámku v Plumlově. Pokud dorazíte, můžete se těšit na ukázky vábení zvěře a loveckých signálů, vystoupení trubačů nebo na přehlídku loveckých psů a dravých ptáků. Pro děti budou připravené soutěže, skákací hrad a laserová střelnice. 

Přerovsko

Spolek Živé Opatovice zve všechny děti, jejich rodiče i prarodiče na sobotní stezku odvahy. Konat se bude od tří do osmi hodin odpoledne v Opatovicích na hřišti Pod Hory. S sebou si nezapomeňte vzít pevnou a nepromokavou obuv a baterku. 

Dřevohostice obsadí v sobotu napoleonská vojska. Jejich tábor si lidé budou moct prohlédnout dopoledne v zámecké zahradě. Součástí akce bude i střelba z děl a další ukázky. V pravé poledne se vojáci vydají na pochod směr Bystřice pod Hostýnem, kde v podvečer na hřbitově uctí památku zesnulých. 

Městský dům v Přerově ožije v neděli o půl druhé odpoledne Párty při dechovce. Tak pokud máte chuť, přijďte si zatančit a pobavit se. 

Spustit audio