Postřelmovští fotbalisté se dočkali nového stadionu. Je jedním z největších a nejmodernějších v okolí

15. červen 2021

Stadionem, který splňuje parametry pro mezinárodní utkání, se může už teď chlubit Postřelmov na Šumpersku. Práce na investici za zhruba 60 milionů korun se chýlí po dvou letech ke konci.

Nový stadion v Postřelmově

Nezávislý starosta Postřelmova Jiří Pumprla se rozhlíží po rozlehlém fotbalovém stadionu na okraji obce. Budovy po jeho stranách jsou už v podstatě hotové a dělníci v nich dokončují už jen poslední vnitřní práce. Už brzy je tak budou moct nahradit sportovci. „Předání díla proběhne 30. června, na 31. července máme naplánované slavnostní otevření,“ těší se starosta. 

Postřelmovští fotbalisté se na nový stadion těší nejvíce. Pronajatý areál, který doposud využívali, je totiž ve špatném stavu. „Nedá se to slovy popsat, protože na to čekalo několik generací, opravdu od nějakých padesátých, šedesátých let,“ říká předseda postřelmovského fotbalového klubu Radek Mičunda. 

Celkové náklady na nový stadion dosahují více než 60 milionů korun. Obec si proto musela vzít čtyřicetimilionový úvěr. „Akorát od Olomouckého kraje jsme dostali půl milionu, všechno ostatní financovala obec,“ dodává starosta Jiří Pumprla. Stadion podle něj bude sloužit i široké veřejnosti a taky dalším sportům než pouze fotbalu. Jeho součástí jsou třeba i tenisové kurty. V budoucnu by navíc areál mohla doplnit i sportovní hala.

Spustit audio