Potrestaná Sigma přivítá Slovácko

21. srpen 2011

V dnešním utkání první Gambrinus ligy mezi celky SK Sigma a 1. FC Slovácko budou hrát domácí fotbalisté bez brankáře Petra Drobisze. Důvodem je zákaz činnosti na jeden a půl roku, který mu vyslovila ve čtvrtek Disciplinární komise fotbalového svazu.

"Petr Drobisz samozřejmě chytat nebude. Máme ale z čeho vybírat, kromě dvou mladých gólmanů máme v záloze i zkušeného Tomáše Lovásika," uvedl trenér Sigmy Zdeněk Psotka.

Olomouc kvůli údajné korupční aféře přišla o devět bodů v tabulce první ligy a dostala pokutu čtyři miliony korun, Drobisz nesmí rok a půl hrát, navíc musí zaplatit pokutu 200 tisíc korun.
"Rozhodnutí disciplinárky mě překvapilo a připadá mi směšné. Kdyby padlo před rokem a půl, možná bych ho vzal. Mohli tehdy rozhodnout ukvapeně. Takto mohli rok a půl vše projít a zvážit a proti mé osobě za tu dobu nepadlo nic nového, stále je to tvrzení proti tvrzení. Logicky vzato, pokud se mi ten ortel nepodaří zvrátit, je to ve fotbale můj konec,“ uvedl pětatřicetiletý gólman.

Disciplinární komise potrestala Sigmu za to, že se předloni v květnu pokusila před vzájemným utkáním podplatit hráče Bohemians Praha částkou 300.000 korun. Drobisz prý hráčům střížkovského klubu úplatek předal. Klub i gólman to ale odmítají a rozhodli se proti verdiktu odvolat.
"Věřím, že tato situace nás bude ještě více motivovat, že se semkneme a další utkání zvládneme,“ řekl trenér Psotka.

Sigma přivítá Slovácko, které zatím v lize nebodovalo, od 17 hodin.

Alena Vykydalová, čtk

Spustit audio