Potřetí nastoupí doma olomoučtí hokejisté ve čtvrtfinále extraligy s Plzní. Hostům chybí jediná výhra k postupu do nejlepší čtyřky vyřazovací části soutěže

28. březen 2019

Hokejisté Olomouce budou bojovat o prodloužení sezóny. V sedmnáct hodin nastoupí doma ve čtvrtfinále extraligy proti Plzni, se kterou prohrávají dva tři na zápasy. Klíčem k úspěchu bude nejspíš podobně jako v předcházejících zápasech produktivita, využití přesilovek včetně a taky maximálního nasazení.

„Dáme do toho všechno, o ničem jiném to není. Každý hráč ze sebe musí vyždímat maximum i zbytky sil. Plzeň je taky unavená, naši hráči taky. Myslím si, že to ale potvrdíme a pojedeme na sedmý zápas do Plzně,“ věří trenér olomouckých hokejistů Jan Tomajko. Soupeř se prosadil v předcházejících dvou zápasech v přesilových hrách, které se naopak hanáckému týmu nedařily. Času zlepšit je bylo ale málo. „My jsme to ani netrénovali. Bylo toho dost a všichni ví co a jak. Chce to větší koncentraci, víc střílet. Uvidíme, snad nám tam něco spadne,“ dodává Tomajko.

Podle olomouckého obránce Jiřího Ondruška bude teď nutné vyvarovat se zbytečných oslabení. „Dost těch oslabení bylo zbytečných, na to jsme se upozornili,“ Zkušená opora domácího celku sází také na tradičně bouřlivou podporu fanoušků. „Těšíme se na plný stadion, doufáme že to zvládneme v základní hrací době. Rozhodně se těšíme,“ uzavírá Ondrušek.

Podle Jiřího Ondruška čeká oba soupeře podobně vyrovnaná bitva jako v předcházejících zápasech a rozhodnout může jediná chyba.

autor: min
Spustit audio