Požár domu v Beňově způsobil škodu za 2,5 milion korun, možný je i úmysl

27. září 2022 09:56

Škodu přibližně 2,5 milionu korun způsobil požár, který zasáhl v noci na úterý rodinný dům v Beňově na Přerovsku. Hasiči při něm pátrali po seniorovi, který jej obýval, našli ho v části domu, kterou požár nezasáhl. Muž skončil v péči záchranářů. Okolnosti požáru vyšetřuje policie, nevylučuje ani úmyslné zapálení, sdělili v úterý ČTK mluvčí policie a hasičů.

Dům začal hořet v pondělí kolem 23. hodiny. „Objekt byl průjezdem rozdělen na dvě obytné části. Požár zasáhl tu větší. Podle oznamovatele, který událost ohlásil na naše krajské operační a informační středisko v 23:00, se uvnitř nacházela jedna osoba. Hasiči po příjezdu proto vylomili dveře, aby se dostali do hořícího domu a v silně zakouřených prostorách v dýchacích přístrojích hledali majitele,“ popsala zásah mluvčí hasičů Lucie Balážová. Oheň mezitím zasáhl nejen přízemí domu, ale i první podlaží.

Majitele domu našli hasiči v nezasažené části domu. Poté byl zdravotní záchrannou službou převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Dnešního dne, jakmile to okolnosti dovolí, bude místo požářiště ohledáno ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů,“ vedla mluvčí policie Miluše Zajícová. Pomůže i pes vycvičený na vyhledávání ohnisek požárů. Policie přivolala také chemika z odboru kriminalistické techniky a expertiz.

Jednou z verzí, kterou se zabýváme, je i úmyslné zapálení. Na základě doposud zjištěných okolností jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizí věci,“ uvedla mluvčí. Dodala, že okolní domy požár nezasáhl.

Zdroj: ČTK

Spustit audio