Požár v truhlářské dílně v Humpolci zaměstnal hasiče dvakrát po sobě

12. červenec 2018 09:47

V Humpolci hořelo dvakrát na stejné adrese. V ulici Na Závodí zachvátily plameny truhlářskou dílnu.

Poprvé včera v 5 hodin odpoledne a po druhé dnes ve tři-čtvrtě-na-dvě ráno. Na místě zasahovalo 9 hasičských cisteren a výšková technika. Na sociálních sítích si obyvatelé nedalekého sídliště Na Rybníčku stěžovali na štiplavý dým, který se jim dostal až do bytů. V okolí jsou ohořelé i vzrostlé stromy.

Humpolec_truhlářská dílna_3.jpg

Takto popisuje oba zásah zastupující mluvčí HZS Kraje Vysočina Jan Horský:

1. Zásah

„Ve středu 11. 7. 2018 byla jednotka profesionálních hasičů z PS Humpolec vyslána operačním střediskem HZS KV k požáru truhlářské dílny v Humpolci. Následně operační středisko vyhlásilo poplach pro jednotky dobrovolných hasičů Kejžlice a Humpolec. Provedeným průzkumem bylo zjištěno silné zakouření prostoru truhlářské dílny a následně bylo objeveno ohnisko požáru, hořící a doutnající dřevěné deky u dřevoobráběcího stroje. Hasiči provedli uhašení ohniska požáru pomocí jednoho C proudu a vysokotlakého proudu. Při zásahu byla nasazena na odvětrání objektu přetlaková ventilace. Po závěrečném průzkumu byl objekt předán majiteli.“

 

Příčinu požáru hasiči vyšetřují. Předběžná škoda je stanovená na 800 000,- Kč a zásah se obešel bez zranění.

 2. Zásah

„Dnes v 01,41 hod. byl na tísňovou linku operačního střediska HZS Kraje Vysočina nahlášen požár truhlárny v Humpolci. Na místo události vyslalo operační středisku jednotky profesionálních hasičů ze stanice Humpolec a Pelhřimov a dále povolalo jednotky dobrovolných hasičů obcí Kejžlice, Herálec, Želiv, Dolní Město a Humpolec. Po příjezdu první jednotky ze stanice Humpolec bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár truhlářské dílny. Po necelých dvou hodinách intenzivního hašení dostali hasiči požár pod kontrolu. Zasahovali v dýchací technice a za pomoci výškové techniky prováděli hašení střechy truhlárny, která byla zasažena požárem na rozloze cca 120 m2,“ shrnuje Horský.

Po provedené lokalizaci hasiči dohašují postupně jednotlivá ohniska. Příčinu požáru vyšetřovatelé ještě nezjistili. Předběžná škoda je 15 000 000,- Kč. I druhý zásah se obešel bez zranění.

autor: Michal Malý
Spustit audio