Pracovníci uničovských technických služeb desinfikují veřejná prostranství

Do pořádného jarního úklidu se pustili v Uničově na Olomoucku. Pracovníci tamních technických služeb totiž vůbec poprvé dezinfikují veřejná prostranství města. Dezinfekci Uničovu darovali prostějovští hasiči a používají ji teď třeba na lavičky nebo kontejnery.

„Během dvou týdnů karantény žádná desinfekce neprobíhala. A to z mnoha důvodů, mimo jiné i proto, že byl vydán zákaz vycházení a tím pádem jsme nechtěli ani pracovníky technických služeb příliš posílat do ulic a vystavovat nebezpečí,“ popisuje mluvčí uničovské radnice Marek Juráň.

Desinfekci Uničov získal darem od prostějovských hasičů. „Obdrželi jsme koncentrovaných 80 litrů, které se naředí tak, že je z nich 16 000 litrů postřiku. Uvidíme, zda to bude stačit na desinfikování jak městského mobiliáře, tak především kontejnerů,“ upřesňuje mluvčí.

Čištění kromě města probíhá i v uničovských místních částech. „Určitě se budou desinfikovat kontejnery na smíšený odpad, velké kontejnery o objemu 1100 litrů a separační místa pro sběr papíru, plastů a dalších surovin. Prostě aby se v okolí popelnic nedržel virus a další škodliviny,“ uzavírá Juráň.

autor: bas
Spustit audio