Pražský jarmark pošesté

15. červenec 2009

Zveme vás na jeden z největších mezinárodních festivalů Folklorního sdružení České republiky Pražský jarmark, který se letos koná v termínu od 25. do 30. srpna 2009 na Ovocném trhu v Praze 1.

Od úterý do neděle 25. - 30. srpna se budou střídat na venkovním pódiu na Ovocném trhu vystoupení folklorních souborů ze všech kontinentů světa. Na letošní mezinárodní festival Pražský jarmark, přijedou tanečníci, zpěváci a hudebníci z Kolumbie, Mexika, Konga, Nového Zélandu, Číny, Izraele, Alžíru, Ruska, Gruzie, Uzbekistánu, Kypru, Francie, Itálie, Slovinska, Srbska, Makedonie a Slovenska.

Český a moravský folklor uvidíme v podání souborů Gaudeamus VŠE Praha, Jaro, Studánka, Rosénka, Šarvanci, Betty, Muzika Jiřího Pospíšila, Slovácký krúžek Praha, Kytice, Mateník a další. V pátek a sobotu večer vystoupí s uceleným pořadem profesionální soubory VUS Ondráš a Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů.

Pražský jarmark

Hlavní festivalový program můžete sledovat každý den na Velkém pódiu Ovocného trhu nepřetržitě od 15.45 do 22.00. Před hlavním programem je připraveno v odpoledních hodinách vystoupení převážně dětských souborů, mladých talentovaných tanečníků, kteří se v Praze účastní projektu Dny tradiční kultury ad. Velkolepou podívanou poskytne Pražanům ve středu slavnostní průvod všech účinkujících v krojích svých zemí, který ve 14 hodin roztančí Staroměstské náměstí, odkud projde po pěší zóně na Ovocný trh.

Po všechny festivalové dny se Ovocný trh promění ve skutečné tržiště se spoustou stánků, kde budou před zraky návštěvníků předvádět lidoví výrobci umění tradičních řemesel, nabízet pravé jarmareční pochoutky, domácí moravské víno a staročeské speciality.

autor: zuf
Spustit audio