Předvánoční odpoledne plné her pro děti z Azylového domu

15. prosinec 2014

Český rozhlas Olomouc již po několikáté v předvánočním období otevřel své brány dětem z Azylového domu Fondu ohrožených dětí v Olomouci. Na děti ve věku 4 až 14 let čekalo několik překvapení.

V sobotu 13. prosince do Velkého studia Českého rozhlasu Olomouc zavítaly maminky s dětmi z Azylového domu Fondu ohrožených dětí v Olomouci. Na odpoledni plném her a čtení se podílelo i Divadlo na cucky se svým projektem Cesta do příběhu.

„Na dnešní program jsme si v adventním čase připravily něco speciálního, vánočního. Našli jsme knížku Vánoce pro kočku od Terezie Radoměřské, která má dvacet tři adventních příběhů. Dnes jsme si vybraly příběh Proč kočky nemají drápy a zjistili jsme, že kočka je jedno ze zvířat, které v Betlému byly, jenom nejsou vidět, protože se schovávají, nechtějí být pyšné, nechtějí zastiňovat Ježíška, ale málokdo ví, že díky kočce Ježíšek nepodchladl, že mu zahřívala jesličky a také nožičky,“ uvedla Dominika Šindelková, členka Divadla na cucky, které sse spolkem Storytelling program připravilo.

Děti se od začátku do představení aktivně zapojily. Po skončení hry o kočce se sešly u vánočního stromečku a rozbalily si dárečky, které na ně čekaly. Na závěr si všichni zazpívali koledy.

„Dnešní odpoledne se nám velice líbilo. Děkujeme za pozvání Českému rozhlasu Olomouc. Bylo to takové zajímavé. Děti byly i rozdováděné, ale byl to příjemně strávený čas a myslím, že se to dětem velmi líbilo. Oni jsou velice tvořivé, a když se jim někdo věnuje, tak jsou vděčné,“ říká sociální pracovnice Azylového domu Zuzana Brochová.

Azylový dům Fondu ohrožených dětí poskytuje přechodné ubytování na nezbytnou dobu, sociální pomoc a podporu rodinám s dětmi ohroženými bytovou nouzí nebo domácím násilím, jakož i dětem odcházejícím po dosažení zletilosti z dětských domovů a ústavů.

Spustit audio