Přeplněné olomoucké tramvaje o víkendech trápí přijíždějící studenty. Změna je v nedohlednu

5. březen 2017

Vysokoškolští studenti na olomouckém hlavním nádraží každou neděli vystupují z přeplněných vlaků a ještě horší situace zažívají při cestě tramvajemi. O víkendech totiž většina tramvajových spojů vyjíždí jen s jedním vozem, který hlavně ve večerních hodinách nestačí.

„Čekám třeba až na třetí tramvaj, abych se do ní s kufrem vlezla. Kolikrát je tramvaj plná až do zastávky náměstí Hrdinů i dál,“ stěžuje si na své nedělní cesty z olomouckého hlavního nádraží studentka Anna.

Kolem šesti hodin večer tramvaje směrem do centra města opravdu doslova praskají ve švech. Vůz linky číslo 4 se až po pěti zastávkách od hlavního nádraží trochu vyprazdňuje. „Pokaždé je v tramvaji moc lidí a všichni se tlačí. Dopravní podnik by snad nezabilo dát o vůz navíc,“ uvažuje student Michal.

Dopravní podnik města Olomouce ale přidání dalších vozů během víkendového provozu neplánuje. „Centrum města obsluhují spřažené soupravy na lince číslo 3. Každé další posílení dopravy s sebou bohužel nese náklady, které musí schválit Magistrát města Olomouce,“ říká mluvčí Martina Krčová.

Přestože si u hlavního nádraží i v tramvajích lidé na nedělní provoz stěžují, oficiální žádosti o přidání vozů dopravní podnik dostává jen zřídka. „Občas nějaká stížnost přijde, řádově asi dvě ročně,“ doplňuje mluvčí.

Spustit audio