Přerov má letní divadelní scénu

26. červen 2011

Středověkou hudbu, kabaret, country, operu, jazz a muzikál nabídne letos nová divadelní scéna v Přerově. Opravené zákoutí přerovského zámku mělo premiéru první čtvrtek v červnu. Vystoupení se tam budou konat vždy dvakrát do měsíce.

Představení jsou plánována každý druhý čtvrtek vždy v 19:30. Po Kabaretu v podání souboru Moravského divadla Olomouc poslední červnový večer je na programu 14. července Country večer mezi hradbami se skupinou Freďáci, které 28. července na pódiu vystřídají operní pěvkyně Jana Šelleová a harfenistka Anastázie Tomečková s koncipovaným večerem na vlnách operních árií a koncertních písní za zvuku harfy pod názvem Harfa a múzy.

Srpnová vystoupení se ponesou v duchu klasické kytary a jazzu. Ve čtvrtek 11. srpna je připraven Podvečer klasické kytary, se kterým se představí Přerovské kytarové duo ve složení Petr Vařák a Bohdan Mrtvý. Poslední srpnový čtvrtek si přijdou na své milovníci jazzu, pořad Jazzík pod hvězdami mezi hradby přinese kapela Jazz Base.

V září se mohou lidé těšit na Písničkový recitál u klavíru, věnovaný 80. narozeninám Jiřího Suchého, v podání Richarda Pogody. Na letní scéně návštěvníky čeká i čtyřicetiletá projížďka existencí Dostavníku s pořadem Písničkál, který bude prostřednictvím písní z her, prezentovat to nejlepší, co se kdy Dostavník nastudoval.

Vstupenky na představení Letní divadelní scény mezi hradbami se budou prodávat vždy v den konání akce v Galerii města Přerova na Horním náměstí. Jednotlivým pořadům budou ve stejných dnech vždy v 17:30 předcházet komentované prohlídky Horního náměstí, které městská galerie nabízí návštěvníkům v rámci velkého letního zábavně-vzdělávacího projektu Toulky přerovskou minulostí.

Podrobný program Letní divadelní scény i komentovaných prohlídek mohou zájemci nalézt na stránkách www.mu-prerov.cz nebo na www.kisprerov.cz v sekci Galerie města Přerova.

autor: kor
Spustit audio