Přerov nepochybil při zadávání zakázky na projekt lávky U Tenisu

19. květen 2011

Podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže město svým postupem neporušilo zákon. Dnes to oznámil mluvčí radnice Bohuslav Přidal a ukončení šetření potvrdil i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Antimonopolní úřad nenašel důvody k zahájení správního řízení. Podnět k šetření mu podala Česká komora architektů, které se nelíbilo, že město oslovilo formou výzvy šest projekčních kanceláří a na investici nejméně za 14 milionů korun nevypsalo architektonickou soutěž.

Zástupcům komory architektů vadilo, že město vyhlásilo výběrové řízení pro výběr ideového návrhu na stavbu lávky cestou výzvy, kterou směřovalo šesti projekčním kancelářím. Těm za předložené návrhy vyplatilo odměnu 20.000 korun.

Zástupci vedení přerovského magistrátu byli přesvědčeni o tom, že soutěž vyhlašovat nemuseli. Od 6 firem obdrželi 12 návrhů, ty oficiálně představili veřejnosti a prezentovali v Městském informačním centru. Autoři návrhů odhadli náklady na stavbu nového přemostění v rozmezí mezi 18 až 35 miliony korun.

Dosavadní most přes řeku Bečvu v tomto místě poškodily minulé povodně, lávka je prohnutá. Budoucí most, který ji nahradí, by měl být naopak vyklenutý tak, aby nebyl ohrožen zvýšeným průtokem Bečvy. Vybudování nové lávky v lokalitě u tenisových kurtů má přerovská koalice také ve svém programovém prohlášení. Most má zároveň zlepšit propojení s oblastí lagun.

autor: kor
Spustit audio